Kategóriák
Kategóriák
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Partnereink

Lugosítás


Lúgosítás, lúgos étrend a természetgyógyászatban, illetve az alternatív orvoslásban alkalmazott eljárás, mely az ún. „lúgos étrend” fogyasztásával kívánja csökkenteni a test folyadékainak (pl. vér, vizelet) hidrogénion koncentrációját, azaz növelni a pH-t.
Mit is kell tenni? Sokkal több nyers növényt, kevesebb húst, több vitamint, ásványi anyagot fogyasztani. Amolyan ősember-diétán kellene élnünk. Az élelmiszerek savasító vagy lúgosító tulajdonságát a Dortmundi Gyermektáplálkozási Intézetben határozták meg, s erről a PRAL (potential renal acid load, a vese potenciális savterhelését megadó) táblázatokból lehet tájékozódni. Alaposan szemügyre véve a listát feltűnik, hogy az íz csalóka lehet. A tejcsoki hiába édes, savasít, a fanyar citrom viszont hasznos lúgosító. Miközben bőségesen fogyasztunk a lúgosító ételekből, nem árt tudni, hogy a mai biozöldségek sem feltétlen nyújtanak megoldást. Már a káposzta és a paradicsom sem a régi, feltéve, ha a biominősítés miatt egyáltalán elérhető áron beszerezhető. Ezért nem hiba lúgosító táplálék-kiegészítők segítségét igénybe venni. A túlzottan lúgos táplálkozástól vagy a lúgosító kálium- és magnézium-citrát túladagolásától nem kell tartani, kationjaikat a vese sokkal könnyebben választja ki, mint a hidrogéniont. Figyelem, veseelégtelenség esetén indokolt az óvatosság. Ezt leszámítva a vese könnyebben helyre tudja állítani az egyensúlyt lúgos kémhatás irányába való eltolódáskor, mint savasság esetében.


Sorrend:

Green mix 18 por
6 009 Ft
Nincs raktáron
Organiqa bio spirulina tabletta
2 107 Ft
Nincs raktáron
Viva natura zöldárpa por
2 121 Ft
  db    Kosárba
 

prev
12
next

Sorrend:

Webáruház készítés