Kategóriák
Kategóriák
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Termék részletek


Natura kuszkusz 500 g

803 Ft
Egységár: 1,61 Ft/g
A kuszkusz észak-afrikai specialitás, az étel alapját házilag készítik. Egyenlő mennyiségű búzadarát és lisztet gyúrnak-forgatnak-ráznak össze kevés sós vízzel addig, amíg a dara átmérője a kétszeresére nem nő és teljesen gömbölyűvé nem válik.
Ekkor kevés olajjal locsolják meg. Mivel a munka nagyon fáradságos, a háziasszonyok egyszerre nagyobb mennyiséget készítenek, és a maradékot szétterítik száradni, mint nálunk a gyúrt tésztát. A kuszkusz készítése és a felhasznált alapanyagok sora vidékről vidékre változik; Marokkóban sáfránnyal, Algériában paradicsommal, Tunéziában pedig jó csípősen, Harissa szósszal (chili, fokhagyma, kömény, koriander, olívaolajjal) szeretik.

A húsból, zöldségekből és gabonából álló egytálétel elkészítéséhez külön edényt használnak, amely három részből áll. Alul fő a hús a zöldségekkel együtt, a fölé illesztett, lyukacsos aljú edényben, a hús és a zöldségek gőzében párolódik a gabona. Tálaláskor egy nagy tál közepére halmozzák a darát, arra a húsokat, zöldségeket, és kézzel vagy kenyérhéjjal mártogatva eszik.
  • A kuszkusz berber eredetű szó, olyasmit jelentett, hogy jól megsodort. Sok helyen még ma is kézzel sodorják-pödörik gömböcökké, enyhén benedvesített és belisztezett keménybúzadarából.

    A kuszkusz észak-afrikai specialitás, az étel alapját házilag készítik. Egyenlő mennyiségű búzadarát és lisztet gyúrnak-forgatnak-ráznak, sodornak össze kevés sós vízzel addig, amíg a dara átmérője a kétszeresére nem nő és teljesen gömbölyűvé nem válik. Ekkor kevés olajjal locsolják meg. Mivel a munka nagyon fáradságos, a háziasszonyok egyszerre nagyobb mennyiséget készítenek, és a maradékot szétterítik száradni, mint nálunk a gyúrt tésztát.
    A jó kuszkusz a készítés során többszörösére duzzad, de nem válik ragacsossá vagy csomóssá. Ha betartunk néhány alapszabályt, lágy, illatos és pergős lesz.

    Elkészítése:
    Lapos cserépedénybe öntjük, majd fokozatosan 6 dl sós vizet keverünk bele, közben morzsolgatjuk, hogy egyenletesen szívja a vizet. Tíz percig állni hagyjuk, majd belekeverünk két evőkanál olajat. Két kézzel morzsolgatva alaposan fellazítjuk, majd 200ºC-ra előmelegített sütőbe tesszük 20 percre. Ekkor már erőteljesen gőzölögni fog (nagyobb mennyiségnek hosszabb idő kell). Tálalás előtt 40 gr kisebb kockákra vágott vajat dolgozunk bele (vagy két kanál olajat). A sós vizet helyettesíthetjük húslevessel is.

  • Felhasználási javaslat
    Elkészítése: 5-6 perces főzéssel. Párolt zöldségekkel, hüvelyesekkel köretként vagy főételként fogyasztható. Édességnek is alkalmas mazsolával, diófélékkel, gyümölcsökkel.
    Főbb összetevők / hatóanyag tartalom
    Durumbúzából készült dara
    Kiszerelés
    500 g
    Minőségét megőrzi
    A termék csomagolásán jelzett időpontig
    Származási hely
    Magyarország
    Tárolás
    Száraz, hűvös helyen tartandó!
    Vonalkód
    5997848514576
    Termék típus
    Gabonák- hüvelyesek- magvak
    Márka
    Natura
    Termékazonosító
    ML048847
    Szállítási idő
    2-4 munkanap
    Raktárkészlet
    VAN
    Cikkszám
    5997848514576
    Tömeg
    500 g/db
Webáruház készítés