Kategóriák
Kategóriák
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Termék részletek


Biorganik bio kuszkusz

A kuszkusz marokkói nemzeti étel, mely eredetileg durumdarából és finomra őrölt búzalisztből készül. Hagyományosan párolva készítik el. A hagyományos kuszkusz viszonylag hosszabb elkészítési időt igényel, a ma forgalomban lévő kuszkusz jelentős része azonban - mint a BiOrganik kuszkusz is - előfeldolgozott, gyorsfőzésű változat.

Felhasználása: köretként, főételként. Levesben tésztaként is ehető, valamint csemegeként salátákkal, szószokkal, mártásokkal is el lehet fogyasztani.

Elkészítése:vízben megfőzni vagy gőzben megpárolni, amíg puha nem lesz. Felforralt vízbe öntve (1:1 víz:kuszkusz arány), ha negyed óráig állni hagyjuk, külön főzés nélkül is elkészíthető.

Jó tudni:a marokkóiak a durumbúzából őrölt darát megnedvesítik, majd beszórják liszttel, és kézzel addig görgetik, amíg a daraszemcséket finom lisztréteg nem vonja be. Marokkóban nem pirítják, hanem lassan párolják az ételt. A kuszkuszt is mindig párolva készítik el, és sosem főzik más étellel összekeverve. Kuszkuszpároló edényben gőzben párolják, aminek hatására megdagad és megpuhul.
  • Vonalkód
    5999559310676
    Termékazonosító
    ML026785
    Szállítási idő
    2-4 munkanap
    Raktárkészlet
    VAN
    Cikkszám
    5999559310676
    Tömeg
    500 g/db
Webáruház készítés