Kategóriák
Kategóriák
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Partnereink
Termék részletek


Lizin c kapszula 60 db

2 779 Ft
Egységár: 46 Ft/db
Herpesz megelőzésére.
Az L-lizin esszenciális aminosav szerepet játszik a kötőszöveti kollagén és elasztin szintézisében, valamint a kalcium bélből való felszívódásában. A C-vitamin erősíti az immunrendszer normális működését.
másodosztályú , szépséghibás
  • A lizin ,,herpesz stop" hatásúnak bizonyult, azaz abban a fázisban állítja meg a herpes tüneteinek kifejlődését, amikor elkezdik a szedését.

     

    Az égető érzés megjelenésekor

    1-2 grammot bevéve a kellemetlen tünetek 5-10 percen belül megszűnnek.

    Számos esetben a betegség kifejlődésének megakadályozásához elegendő 2 gramm egyszeri bevétele,

    máskor viszont érezthető az első adag kiürülése a szervezetből: a vírus újra támadt, újra jeletkezik a jellegzetes tünetegyüttes.

    Ekkor a második adagot bevéve a jól ismert kellemetlen érzés újra elmúlik, s a napi 3-4-szer 1-2 gramm bevételével folytatott 2-3 napos kúra után a tünetek nem tértek vissza, hólyagok nem alakultak ki.

     

    A lizinről:
    Ha egy esszenciális aminosavból hiány mutatkozik, ehhez igazodik az összes többi aminosav beépülésének mértéke is.

    Az az aminósav amelyből a legkevesebb áll a rendelkezésre, az határolja be az összes többi aminosav beépülésének mértékét.

    Az aminosavak közül a lizin a legtöbb étrendben a limitáló aminosav.

    Az élelmiszerek hőkezelése során, a sütésnél a lizin az, amelyik leginkább átalakul.

    A kenyér héjának barna színét is ez a reakció okozza.

     

    Ha étrendünkben kevés a lizin, akkor a többi aminosav sem tud beépülni.

    A lizin gazdag forrásai a hüvelyesek és a halak.

    A gabona alapú étrenden élők / búza,rizs,kukorica/ lizinhiányosan étkeznek, mert ezekben kevés a lizin.

     

     

    A lizin hiánya

    -csökkent fehérjeszintézist,

    -csökkent növekedést,

    -vírusfertőzésekre való fogékonyságot eredményez.

    -Szélsőséges esetben a lizin hiánya a niacin (B3 vitamin) hiányához vezet, ami a pellagra nevű betegséget okozza.

     

    A lizin nagyobb mennyiségben teljes értékű fehérjékben, tojásban, húsban, halban fordul elő.

    Ezen élelmiszerek fogyasztása viszont nincs hatással a herpes vírusra, mivel ezekben a lizin argininnel együtt fordul elő és az arginra szüksége van a herpes vírusnak a szaporodáshoz.

    Ugyanezért az argininben gazdag ételek, mint a mogyoró és más olajos magvak segítik a herpes vírus szaporodását.

     

    Adagolás: Napi 1x2 kapszula

     

     

    Az aminosavak tanulmányozása korszakalkotó jelentőségű a betegségek természetének kutatásában.

    Számos aminosav terápia járt sikerrel, többek között eredményeket értek el az öregedés késleltetése, a szívbetegségek megakadályozása, az emlékezet javítása, a depresszió és stressz leküzdése, az alvászavarok korrigálása, az ízületi gyulladások és herpesz gyógyítása, az alkoholizmus elleni harc, az allergia kezelése és a hajnövekedés serkentése terén.

    A fehérjék az élőlényekben található óriásmolekulák, melyek az élő szervezetek vázát adják, és a szervezetben zajló folyamatok szabályozásában vesznek részt.

    A sejtekben található DNS kódolja, hogy a sejtben milyen fehérjék keletkezzenek. Ezek a fehérjék építik fel és működtetik a szervezetet, az élő rendszer a fehérjék nyelvét beszéli.

     

    Az emberi szervezet a fehérjéit 20 aminosavból rakja össze, s ezek kapcsolódási sorrendje, a molekula mérete és szerkezete teszi lehetővé, hogy az adott fehérje elláthassa feladatát.

    Amíg a növények képesek előállítani a számukra szükséges valamennyi aminosavat, addig az ember kilenc aminosav (valin, leucin, izoleucin, metionin, fenilalanin, triptofán, treonin, hisztidin és lizin) élőállítására nem képes, ezeket a táplálékból kell megszereznie.

     

    Ezt a kilenc aminosavat esszenciális aminosavaknak nevezzük.

     

    Amennyiben egy esszenciális aminosavból nem kapunk eleget, hiánybetegség alakul ki.

     

    A lizin (a,e-diamino-kapronsav) a 4-aminobutil oldallánca miatt a bázikus aminosavak közé sorolható hasonlóan az argininhoz és a hisztidinhez.

     

    A lizin előállítása fermentációs úton történik, az aminosavat baktériumokkal termeltetik.

     

    Tápanyag és energiatartalom 2 kapszulában: Energiatartalom: 16,6 KJ/3,92 kcal, Fehérje: 184 mg, Aminosav (L-lizin): 714 mg, Szénhidrát: 0 mg, Zsír: 36 mg, C-vitamin: 30 mg.

     

    Mi az alkalmazásának története?

    A lizin karrierje az étrendkiegészítők között akkor kezdődött, amikor kiderült, hogy in-vitro (kémcsőben) és in-vivo (élőlényekben) is gátolja a herpes simplex virus szaporodását.

    A herpes simplex (HSV) vírus az idegrendszert szállja meg, és benne képes szaporodni is.

     

    Aki egyszer megkapta, az egész életében kénytelen együttélni vele, egyelőre nincs módszer a teljes elpusztítására.

    Hosszan rejtőzködik a szervezetben,

    -láz,

    -legyengült állapotok,

    -stressz,

    -napfény,

    menstruáció,

    -ételek hatására,

    -fogorvosi kezeléseknél történő higany terhelés, vagy

    -vírusfertőzés hatására reaktiválódik.

     

    HSV-1 tipus előfordulási gyakorisága a társadalomban az életkorral nő, a 30-éves korosztályban az USA-ban a jómódúak között 50%, az alacsonyabb néposztályban 80%.

    Magyarországon a népesség 80%-a vírushordozó, becslések szerint 2.000.000 embernek vannak rendszeresen tünetei.

     

    A herpes simplex másik típusa a HSV-2 nemi úton terjed, a fertőzés valószínűsége a párkapcsolatok számának növekedésével nő.

     

     

     

     

     

  • Vonalkód
    5999882854014
    Márka
    dr. Aliment
    Termékazonosító
    ML023268
    Szállítási idő
    2-4 munkanap
    Raktárkészlet
    VAN
    Cikkszám
    5999882854014
Webáruház készítés